Hoe werkt het spel?

Wie is de Weerwolf? is een spel vol spanning, verrassingen, en… verraad!
Het wordt geleid door een ervaren spelleider die het weerwolven helder uitlegt. En via pakkende anecdotes uit ‘het dorp’ ervoor zorgt dat iedereen al snel hélemaal in de gebeurtenissen opgaat. Het verhaal wat zich zo ontspint, wordt volledig aangepast aan het spelverloop & aan de groep. Zodat je gegarandeerd een unieke ervaring hebt…!

Vraag vrijblijvend een offerte aan, en je hoort snel van ons wat er mogelijk is.

Ontdek je rol & ontmasker je tegenstanders

"Apotheker" ambachtkaart

Bij de start van een spelronde krijgt iedereen een willekeurige rol toegewezen. Iedereen krijgt daarbij alleen zijn eigen rol te zien, en kan dus alleen maar gissen naar welke rol de andere spelers ontvangen hebben! Je rol bepaalt of je samen met de Weerwolven, dan wel samen met de Burgers gaat strijden voor de overwinning.

Bij veel rollen horen speciale krachten of vaardigheden die tijdens het spel ingezet kunnen worden. Soms kan dat alleen overdag, soms alleen ‘s nachts (bijv. de Helderziende), en soms maar één keer… Die krachten zorgen voor volop extra spelmogelijkheden, én voor lekker veel spanning & intrige!

Verder kiest iedereen ook een ambacht uit. Want het dorp waar zich alle avonturen afspelen, is natuurlijk niets zonder een bonte groep ambachtslui. Zoals de Nachtwacht, de Apotheker, de Brandmeester, en de Kroegbaas.

Angstige nachten, broeierige dagen

Zijn de rollen uitgedeeld, dan verplaatst het spel zich van het heden naar een klein Middeleeuws dorp, in een lang vervlogen tijd. Overdag lijkt dit dorpje uitsluitend bewoond te worden door gewone & eerzame burgers. Maar schijn bedriegt. Want ‘s nachts verandert een aantal inwoners van het dorp in bloeddorstige Weerwolven!

"De Weerwolf" kaart

Iedere nacht – terwijl de dorpelingen slapen – kiezen de hongerige Weerwolven een nieuw slachtoffer uit. Deze speler wordt (meestal) de volgende ochtend dood aangetroffen, en ligt uit het spel.

Het dorp is natuurlijk diep geschokt door deze gruwelijke moord, en eist vergelding!
Waarom moest deze burger sterven? En wie gaat hiervoor boeten?? Beschuldigingen vliegen al snel over en weer. En alles & iedereen wordt onder een vergrootglas gelegd.
Aan het einde van de dag nomineert iedere dorpsbewoner iemand voor de strop. Degene die de meeste stemmen krijgt, wordt zonder pardon opgehangen en ligt uit het spel.

Dagen en nachten wisselen elkaar zo af, totdat uiteindelijk ófwel alle Weerwolven zijn uitgeschakeld, ófwel de Weerwolven alle Burgers hebben verslonden!
Hoe snel dat gebeurt, is o.a. afhankelijk van welke rollen er in het spel zitten. Maar ook van hoe slim iedereen het weet te spelen!