Muziek voor een extra dimensie

Posted on Posted in spel informatie

Een spelsessie van Wie is de Weerwolf? wordt altijd geleid door een ervaren spelleider. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat er nog een andere vorm van begeleiding is bij het spel? Dat is namelijk die van spannende & opzwepende muziek.
Tijdens het spelen van het spel, speelt op de achtergrond altijd een muzikale begeleiding die zo goed mogelijk past bij de stemming van dat moment. Welke dat is, varieert, want iedere spelsessie is anders. En iedere sessie verdient het om een totale beleving te zijn.

Zo worden de ‘dagen’ o.a. onderstreept door muziek die geleidelijk aan steeds meer aanwezig is. Initieel is het nog een ingetogen achtergrond die bijna niet opvalt. Maar naarmate de dagfase vordert, neemt het volume toe, komen er instrumenten bij, en stuwt het de spanning op naar de ontknoping van een ‘dag’: het ophangen van een inwoner van het dorp. Want dat moet gebeuren!
Voor de ‘nachten’ is er muziek die muzikaal een nachtmerrie sfeer oproept. Zodat de onrustige nacht die de dorpsbewoners beleven, een extra dimensie krijgt.
En voor het moment dat duidelijk wordt dat de ontknoping van het spel nu rap nadert, is er muziek die dat op allerlei manieren onderstreept & uitvergroot. Voor een epische finale van de Weerwolvensessie!